středa 9. září 2015

Má láska ke cosplayi?!

Zdravím,
dnešním článkem bych vám chtěla přiblížit můj nový a asi nejmilovanější koníček a to cosplay. Cosplay je něco jako kostýmová hra, vyrobíte a ušijete (v horším případě koupíte) si kostým vaší vybrané oblíbené postavy z jakékoliv hry, filmu, seriálu, anime atd. a poté si na ni hrajete. Chováte se jako ona, mluvíte jako ona, vypadáte jako ona a pořádně se do role vžijete. V dnešním článku vám ukážu své hotové cosplaye, postavy které plánuji cosplayovat a kostýmy které mám rozdělané.


Cosplay dělám krátce ale už dlouho ho obdivuji. Začala jsem cosplayovat na začátku léta a kvůli tomu se naučila i šít a pracovat s různými materiály k výrobě. Jako první jsem se rozhodla cosplayovat Fem! verzi Draca Malfoye a pak i normální verzi Draca. Ale než mi přijde paruka, ušila jsem i originální charakter a začala pracovat na postavách dalších! Dnes vám ukážu pár fotek a i obrázků připravovaných cosplayů. 
Můj originální charakter Sugarmist

Začít s cosplayem mě napadlo už dávno, ale nikdy dříve jsem si netroufla doopravdy začít něco dělat. A pak přišla Hideki. Má kamarádka, skvělá crossplayerka (cosplayuje pouze kluky) která mě dokopala k začátkům a vzala mezi cosplay komunitu. Momentálně spolu na Animefest 2016 plánujeme párový cosplay z Game of Thrones a já se přemohla a ušila historické šaty! Také jsem založila cosplay stránku, takže pokud máte zájem, tak TADY JE. Taky mi pomohla vybrat cosplay přezdívku, Tamiko, která se mi vážně líbí.

První test makeupu na mou milovanou Harley Quinn<3

Nejen že cosplay dělám, ale taky ho fotím! Zatím fotím cosplaye jen svoje, ale hned na Akiconu v říjnu chci nafotit i cosplayery ostatní a trochu se prosadit, protože fotím už přes 4 roky. A navíc zbožňuju hrát si s fotkami v editorech a ke cosplay fotkám se to skvěle hodí!
Female verze Malfoye, bez kravaty a paruky.

Vyrobené učebnice na Draca Malfoye

Samozřejmě plánuji spoustu cosplayů do budoucnosti, teď například začínám pracovat na Harley Quinn, přesněji na verzi ze Suicide Squad, Poison Ivy od DC comics nebo Lyanně Stark z aSoIaF...
OC cosplay, jen tak pro zábavu




Co říkáte na můj koníček a znáte cosplay už z dřívější doby? 
Byli jste někdy na cosplay akci a jak se vám tam líbilo?
Pište do komentářů! <3





3 komentáře:

  1. Máš krásný koníček, který se v poslední době stává čím dál populárnější, hrdě do toho! Třeba si časem troufneš i na nějaké soutěže, dají se tam vyhrát celkem slušné peníze ;) Držím palce.

    http://thsvet.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. No tak som zvedavá ja som sa na moje cosplaye akosi vykšľala každý je hotový tak na 90 % a nie som schopná to dotiahnuť na 100. Jednak nie je čas, materiál, peniaze a akosi už ani chuť keďže sama o zrkadlo sa fotiť nebudem :D

    OdpovědětVymazat
  3. Já párkrát uvažovala, že s cosplayem začnu, bohužel jsem na šití a tyhle věci hrozný moták a cosplay si kupovat vážně nehodlám. Když vidím, jak se naše milá otaku komunita opírá do cosplayerů kteří si cosplay vlastníma rukama nevyrobí, nějak mě vždycky přejde chuť. xD Navíc jsem docela mizerná herečka, tudíž i roleplay je v mém případě problém.
    Přeju hodně štěstí s cosplayováním :)

    OdpovědětVymazat