úterý 30. června 2015

Ultimate BOOK tag!

Zdravím,
možná jsem tu někde psala kecy o tom, jak tagy nesnáším kvůli tomu, jak moc mainstream jsou a že se nikdy nesnížím k tomu abych je psala či točila. Ups, jsou tu hned tři. Dělejte jakože nic. Takže, eh, tenhle (ne)tag je opět na knižní téma (jak nečekané Catelani, páni) a tentokrát je to Ultimate book tag. Takže se připravte na tak ultimátní knižní tag, že to snad ani není možné. Woohoo. A jak je u tagů zvykem, měla bych někoho zatagovat. Takže taguju všechny knižní blogerky které budou chtít tento tag napsat, tadá.



Bývá ti špatně při čtení v autě?
Když jsem byla malá, tak mi bylo špatně i po přečtení pár billboardů, ale asi se to časem zlepšilo, protože včera jsem v autobuse dočetla polovinu Girl Online (čekejte recenzi do konce týdne) a špatně mi nebylo. Maximálně se většinou nedokážu soustředit, takže musím mít u čtení sluchátka s nějakými soundtracky a nejraději čtu u písní ze Zaklínače nebo Dragon Age či Assasins Creed.

Který autor má podle tebe jedinečný způsob psaní?
Za mě je to jednoznačně na prvním místě Tolkien, tomu se stylem nikdo rovnat nemůže. A pak mě napadá třeba Sapkowski a trochu i G.R.R.Martin. Teoreticky, každý spisovatel píše nějak svým způsobem jedinečně..

Harry Potter nebo Stmívání? Třemi body obhaj svůj výběr.
Rozhodně Harry Potter, co jiného bych jako odpůrce Stmívání a potterhead napsala, že.
-HP je příběh o přátelství, odvaze a má smysl, není to chvilková slátanina (navíc špatně napsaná) o třpytivých teenagerech ale světová klasika, kterou zná každý a polovina lidí co znám, na tom vyrostla (ehm, já,ehm). Ale berte to z mého pohledu, já i samotný nápad na Stmívání beru jako naprosto stupidní, nicméně každý má svůj názor a pokud máte Twillight ságu rádi, jak je libo.

Nosíš s sebou nějakou tašku nebo kabelku na knihy?
Speciální tašku jen na knihy určitě ne, pokud zrovna nejdu jen s knihami do knihovny. Většinou si knihy nacpu do kufru či tašky když někam jedu na delší dobu, jinak si beru čtečku.

Čicháš ke knihám?
Well, to je vždycky hned první věc co dělám po koupení nové knížky. Zbožňuju vůni knih, takže ano,  jedna z mých divných úchylek je i čichání ke knihám rovnou v knihkupectví. A jestli se mi budete pokoušet namluvit že to neděláte, tak vám to nesežeru!

Preferuješ knížky s ilustracemi nebo bez?
Je mi to vcelku jedno, ale mám ráda knížky které mají černobílé ilustrace třeba jen čtyři v celé knize, jak je to u Zaklínače. Ale nevadí mi ani knihy bez ilustrací, protože se pak více soustředím na text, zatímco u knih s obrázky dlouho přemýšlím nad daným obrázkem.

Která knížka se ti líbila když si ji četla, ale později jsi zjistila že to není zrovna kvalitně napsané?
U téhle otázky naprosto nevím, ale nejspíše Stmívání. Jako desetiletá jsem to naprosto žrala (hlavně díky filmu) a poté si přečetla knihy. Které jsem hned v polovině prvního dílu odložila a řekla si že je to naprostý ,,bullshit''.

Máš nějakou vtipnou historku z dětství, která zahrnuje knihu?
No, budu se cítit trapně ale není to z úplného dětství. Stalo se mi to minulé léto a já poté měla skoro psychickou újmu, že jsem zničila svou první knihu. Nicméně, seděla jsem ve velkém okně, v druhém patře naší chaty. Řekla jsem si, že si udělám cool fotku na instagram a tak jsem na chvilku chtěla knihu, byl to Percy Jackson, odložit vedle sebe. Ejhle, jenže mi nedošlo že to velké okno je otevřené a položila jsem ji do vzduchu. A tak první díl skvělého Percyho Jacksona skončil ve skalce celý od hlíny a písku. Well, Magg je šikulka.

Která knížka ve tvé knihovně je nejtenčí?
Asi NOBI ale musím se přiznat že tuhle knihu jsem dostala a naprosto vůbec mě neláká. Takže ani nevím, kdo ji napsal..

Píšeš? Vidíš sebe samu v budoucnosti jako spisovatelku?
Píšu sem na blog nějaké ty svoje povídky, a v pozadí mého života píšu i knihu, která by měla vyjít do knihkupectví v dubnu 2016. Nebo prostě až ji dopíšu. Ale jako spisovatelku asi ne, spíš bych chtěla pracovat v nějakém časopise a nebo někde psát články.

Kdy jsi začala číst?
Číst jsem se naučila sama v pěti letech. Nejdřív mě táta naučil písmenka a zbytek jsem zvládla sama. Když jsem byla malá, rodiče mi hrozně často četli, a tak jsem i přišla ke své lásce k Harry Potteri.

Jaká je tvá oblíbená klasika?
Musím se přiznat že klasiky jsem moc nenačetla, ale zbožňuji Pýchu a předsudek a Sherlocka Holmese.

Je tvůj oblíbený předmět ve škole Český jazyk a literatura?
Rozhodně! Čeština mě baví, sloh naprosto miluju a snad vždy jsem měla jedničky.

Kdybys dostala knížku která by se ti nelíbila a už si ji četla, co bys dělala?
Záleželo by na tom, od koho bych ji dostala. Pokud by byla od někoho koho mám vážně ráda, tak bych ji položila do knihovny, kdyby od někoho jiného tak jí asi potichu a tajně vrátím do knihkupectví..

Která méně známá série se podobá Harrymu Potterovi nebo Hunger Games?
Musím říct že tyhle dvě věci mi přijdou naprosto jedinečné a nic podobného neznám a ani není.

Jaký máš zlozvyk při natáčení videa?
Strašně často říkám tyjoo a nebo si prohrabávám vlasy či upravuju svůj piercing. A taky se dost často předvádím.

Tvoje oblíbené slovo?
Asi Well nebo Who cares, většinou jsou to anglické fráze. Ale jednu dobu jsem neskutečně často zase říkala Božínku.

Upíři nebo víly?
Ani jedno. A když už, tak asi víly, protože upíry nenávidím. Z části díky Stmívání ale pak i díky hraní Zaklínače. Tam jsou vampýři neskutečné svině, vážně.

Měniči nebo andělé?
Měniči. Doppleři. Prostě Dudu. Měniče jsem vždycky obdivovala, jsou naprosto úžasní a pro mě skvělí. Už na mě to hraní Zaklínače 3 moc působí, toho si nevšímejte prosím.

Vlkodlaci nebo duchové?
Asi ani jedno, protože vlkodlaci jsou stejný svině jako upíři a na duchy neveřím. Nebo jako, maximálně tak půlnočnice, a to jsou ještě větší svině než upíři a vlkodlaci dohromady, vážně.

Zombíci nebo upíři?
Zombíci se mi naprosto hnusí, takže i přes můj obrovský odpor asi upíři. Ano, nejraději bych odpověděla že ani jedno, ale ok, já se uklidním.

Milostný trojúhelník nebo zakázaná láska?
Na 100% zakázaná láska, protože trojúhelníky jsou naprosto všude illumináti takže žádnej Peeta, Kattnis, Gale či Aspen, America a Maxon. Nene. Neskutečně mě to štve. Ať si ta holka z dvou kluků vybere sladkosti a je to, happy end.

Romantická kniha nebo akční kniha s romantickými momenty?
Asi oboje, docela záleží na náladě. Když se utápím v teenagerovských depkách, tak asi vezmu Pýchu a předsudek či nějakou romantickou slaďárnu a jinak akčňáky s trochou cute momentů lásky. 

4 komentáře:

  1. taky miluji vůní nových knih :) jinak úžasný blog, jdu se přihlásit do pravidelných čtenářů :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  2. Super tag,určitě ho použiju někdy v budoucnu, jinak jsem ráda že jsem narazila na další blog s touto tématikou, vypadá to tu super :)

    http://staymind.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Super tag,určitě ho použiju někdy v budoucnu, jinak jsem ráda že jsem narazila na další blog s touto tématikou, vypadá to tu super :)

    http://staymind.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Také vážně moc miluji vůni knih. :) A hrozně ráda bych vydala knihu (ještě jednou ti gratuluji, že ti zanedlouho vyjde), osobně si nemyslím, že bych se jako spisovatelka uživila, ale vydávat knihy bych chtěla. S tím, že bych byla povoláním novinářka nebo tak... :) Hrozně moc pěkně píšeš a tvé odpovědi jsou skvěle zpracované. :) Těším se, až si tvou knihu přečtu. :)

    - http://mikulovatereza.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat