sobota 21. března 2015

We found love between us | 1.kapitola

 We found love between us | 1.kapitola

Nečekaný náklad




    Dnešní ráno Marianne probudil štěkot slintajícího Mabariho u její postele. Po celém Podhradí byl cítit kouř a běžný smrad kanalizace, na který už byla zvyklá. Viděla svoji matku modlit se za bratra Carvera, který zemřel po cestě k hradbám Kirkwallu rukou neúprosných zplozenců.  Byla sobota a Marianne přemýšlela nad dnešním úkolem. Pokládala si klasické otázky jejího podvědomí, koho z jejích společníků vzít s sebou, jakou zbraň si vybrat nebo jestli má vzít mágy či bojovníky. Nikdy nevěděla na čí stranu se postavit, to vše kvůli své sestře Bethany. Nikdy ji ani nenapadlo, se postavit proti mágům a své sestře, která k nim také patří. Jenže jak okolo jejího domu, vikomtova hradu a vlastně po celém Kirkwallu, viděla pobíhat mágy spojené krvavou magií, váhala nad přidáním se k templářům. Přece jen, krvavá magie byla stokrát nebezpečnější než tucet čerstvě nabroušených mečů. Momentálně pomáhala oběma stranám a její strana byla, no, dejme tomu neutrální. K takovému rozhodnutí dospěla, když odešla ze svého domu v Podhradí a u strýčka Gamlena, musela vyřídit dopisy jak od Cullena, velitele templářů, tak od Orsina, nejvyššího čaroděje v Kruhu.
    Dnes ji čekal pouze malý úkol. Získat ze starého domu plného žoldáků, nacházejícího se v elfské Odluce, truhlu s ukradeným nákladem patřící trpasličímu obchodníkovi Ansovi. Ještě netuší, že náklad patřící Ansovi, nejsou jen tak ledajaké trpasličí relikvie či nějaké cetky z obchodů na Hradišti.
 Když se začala vypravovat z domu, zastavila ji ruka její sestry na jejím předloktí. ,,Mar, prosím! Vezmi s sebou i Varrica, víš že mám ráda když mi říká květinko a navíc je vtipný!" ,,Beth, vždyť víš že střelce už mám! Hold si budeš muset cestou povídat se Sebastianem.'' Odpověď se její mladší sestře moc nelíbila, ale nenamítala. Společně se vydaly setkat se s jejich společníky. Sebastianem a Aveline.
   Cestou k Odluce je ovšem potkala nemilá překvapení. V nočním Podhradí se vždy potulovaly nějaké bandy loupežníků či odpadlíků, které se snažily dostat do Kirkwallu bojem a většinou se s nimi Marianne vypořádala rychle.Dnešní večer nebyl výjimkou. Po chvilce dorazili k Ansovi. Zrovna zkoumal obsah nějaké truhly. ,,Serah, vy už jste tady?'' ,,Ano, chtěla jsem se jen zeptat, co je to za náklad, ten který vám odcizili?'' Obchodník se zamračil a podrbal se na bradě. Bylo vidět, že je mu otázka nepříjemná. ,,Jen chci říct, že není tak úplně legální. Templáři se o tom nesmí dozvědět!'' špitnul směrem k Marianne. ,,Takže lyrium jo? '' ,,Pšt! Ne tak nahlas, zbláznila jste se?! Panebože, tohle opravdu není pro mě, měl jsem spíše kydat hnůj u koní jako mi říkala matka..'' Marianne se zasmála a vyrazila se svými společníky do Odluky.
  U daného domu, který byl zničený a celá jeho omítka byla popraskaná, nikdo nebyl. Žádná ostraha, nebo osoby které by Ansův náklad hlídali. Marianne se podivila, ale vešla dovnitř do domu. Ticho. Nikde nic. Ale když Sebastian otevřel dveře do vedlejší místnosti, Bethany nechápavě vyjekla. ,,Co je to za úkol, když už jsou všichni žoldáci mrtví?'' ,,Nejspíš se nám někdo snaží ukrást pověst.'' ,,A výplatu.'' Když ale Aveline otevřela danou truhlu, byla prázdná. Marianne to někde v hloubi duše čekala, věděla že je to nějaká lest toho malého škůdce pašujícího lyrium, ale tohle nechápala. Nikdy se jí taková situace nestala.
   Když v rozpacích vyšli z domu, čekal je opravdový šok. Všude okolo vchodu do domu, byla spousta otrokářů. ,,Myslím, že už vím, kdo se nám snaží ukrást výplatu.'' poznamenala Marianne a vydala se se svými společníky do krvavého boje s otrokáři. Když už si myslela, že je po všem, najednou ji někdo chytl pod krkem a držel u ní nůž. Marianne vyjekla úlekem a než stačila vytáhnout meč z pochvy, na její rameno přistály kapky krve vytékající z pusy daného vraha. Odskočila od jeho těla, mrtvě padajícího na zem se zabodnutým šípem v krku. Otočila se a viděla Sebastiana s napnutým lukem a kolem něj spoustu mrtvol. ,,Už podruhé jsem ti zachránil život.'' Marianne se pousmála a vydala se spolu se svými společníky říct Ansovi tu velkou novinu.
    Když ale přicházela ke schodům, zpoza rohu se vynořil další otrokář s mečem a zakřičel na svého spolubojovníka. ,,Zabij je,všechny! '' Jenže jeho přítel se vynořil polomrtvě zpoza rohu, držíc se za břicho a za ním se jen objevily obrovské kaluže krve. ,,Kapitáne...'' byla jeho poslední slova než padl mrtvý k zemi. Poté, přišel někdo naprosto odlišný od těch dvou. Mladík elfského původu, se světle modrým tetováním po celém těle nakresleným do různých smyček a čar, se sněhově bílými vlasy a velkým obouručním mečem v ruce usekl otrokáři před ním hlavu. ,,To ty jsi ukradl náklad, který jsem měla získat JÁ?! '' zakřičela na něj Marianne.
,,Ne, to já jsem ten náklad.''




Význam slov:
Mabari: ušlechtilé plemeno psa

nejvyšší čaroděj: Hlavní čaroděj v Kruhu

Kruh: bydliště mágů

Templáři: řád bojovníků církve,nepřátelé mágů

serah:  oslovení,jako paní

krvavá magie: zakázaný druh magie,při kterém uživatel používá namísto many svou nebo cizí krev.

zplozenci: ohavní zkažení tvorové, jejiž krev je jedovatá. Nakažení krví se dá vyléčit pouze přidáním se do řádu bojovníků, Šedých strážců, kteří jsou vůči jejich krvi imumní. Podle legend se jedná o mágy, kteří vnikli do Černého města, obydlí Stvořitele. Stvořitel je za trest proměnil ve zplozence. Žijí v Hlubokých cestách, což jsou chodby hluboko pod zemí.

lyrium: lektvar, po jehož vypití se mágovi zvýší mana.

1 komentář:

  1. Ty vysvětlivky k tomu jsou fakt skvělé. U některých povídek chybějí a povědšinou to byla slova, které bylo dobré znát.

    Povídka je mega, strašně se mi líbí svůj styl, určitě můžeš počítat, že já budu tvůj pravidelný čtenář!

    Fakynn
    www.fakynn.blog.cz

    OdpovědětVymazat